Bevakningsområden

Livräddarna Tylösand har sex livräddningsområden som samtidigt bevakas av åtta livräddare och en livräddningschef (CH). I våra livräddartorn finns sjukvårdsutrustning, livräddningstorped, kikare, flytväst, spade samt vattendunk.

Livräddartornen är utrustade med en gulvit och en röd bevakningsflagga. Den gulvita är hissad när stranden är bevakad. Den röda flaggan hissas om förhållandena bedöms som farliga av livräddaren på platsen, till exempel för att varna för starka utströmmar. Den röda flaggan kan lämnas kvar vid bevakningens stängning om förhållandena ej förbättras.

Livräddarna i Tylösand - Bevakningsområden

Våra bevakningsområden

Tylösandstranden – ”LR 1”: Här finns huvudtorn med ledningscentral, livräddarjeep och räddningsbåtar. Området bevakas av två livräddare, där en sköter tornet och en patrullerar hela området som omfattar södra delen av Tylösandsbukten. Utryckningsbåtar skall finnas vid boj eller på trailer vid kraftig vind.

Tylöbäckstranden – ”LR 2”: Området har Nyrebäcken i centrum med sitt kvicksandsbälte och bevakningen sker patrullerande till fots eller från tornet av en livräddare.

Campingstranden – ”LR 3”: Området omfattar den södra delen av Frösakull med sin stora campingplats. Livräddartornet är försett med en fast högtalaranläggning. Bevakningen sker patrullerande till fots eller från tornet av en livräddare.

Frösakullstranden – ”LR 4”: Området omfattar den norra delen av Frösakull och är försedd med räddningsbåt vid bra väderförhållanden. Bevakningen sker patrullerande till fots eller från tornet av en livräddare.
Bevakningsområdet förstärks mellan kl. 12-14 med en livräddare.

Ringenässtranden – ”LR 5”: Området omfattar Ringenäs och är vår nordligaste utpost i Tylösandsbukten. En livräddarjeep finns tillgänglig på stranden. Bevakningen sker patrullerande till fots eller från tornet av en livräddare.

Vilshäradsstranden – ”LR 6”: Området omfattar den södra delen av Haverdalsbukten. Livräddarjeep och räddningsbräda finns tillgängligt på stranden. Bevakningen sker patrullerande till fots eller från tornet av två livräddare.

Hjälp oss hjälpa!

Skänk ett bidrag!

Hjälp Livräddarna i Tylösand att kunna fortsätta sitt arbete för vatten- och strandsäkerheten på Tylösands stränder!

Swish 123 55 44 838
Bankgiro 606-3259

Webbkamera

Aktuell vy över Tylösands stränder.

Webbkameran uppdateras regelbundet och visar en aktuell vy av Tylösands stränder.

Gillar du vår webbkamera? Vi är en ideell förening, skänk gärna ett bidrag, litet som stort. Ditt bidrag gör skillnad.

Livräddarnas frågelåda

Undrar du något?

Låt oss svara på dina frågor om allt som har med livräddning att göra. Ställ din fråga till våra livräddare i vårt kontaktformulär eller kontakta någon av våra kontaktpersoner inom respektiva ansvarsområde.

Livräddarna Tylösand

0790 - 63 09 09

info@tylosand.net

Tjuvahålsvägen 11, 302 73 Halmstad